3D Animated Flags by 3DFlags.com

Google
 E.L.A. - Caracteristici

Aplicatia monitorizeaza traficului in retele locale si in Internet realizat de aplicatiile care ruleaza pe statia locala. Aplicatie intuitiva, cu detalii sugestive, astfel incat utilizatorul poate identifica cu usurinta o aplicatie care efectueaza trafic suspect, traficul in retele locale sau chiar traficul total. Descarcati varianta de proba pentru testare si evaluare.

 


Caracteristici

E.L.A. (External & Local Networks Assistant) monitorizeaza traficul in retele locale - LAN, în reţele extinse - WAN şi în Internet utilizand in acest scop libraria Winpcap care oferă accel la nivelul legătură de date al subsitemului de retea şi permite captura pachetelor TCP/IP. Pentru monitorizarea conexiunilor la Internet de tip Broadband aplicaţia decodează protocolul PPPoE în vederea extragerii informaţiilor de trafic (vezi FAQ).

Aplicatia monitorizeaza traficului in retele locale si in Internet realizat de aplicatiile care ruleaza pe statia locala. Identifica si contorizeaza traficul efectuat de orice aplicatie care realizeaza trafic in Internet. Pentru orice conexiune in Internet efectuata de pe statia locala este identificata aplicatia generatoare de trafic pe interfetele de retea monitorizate. Traficul efecutat de fiecare aplicatie este reprezentat in timp real cu actualizare la secunda. Anumite aplicatii se conecteaza la Internet prin intermediul altui program (proxy, ex: Naviscope) prin conexiuni locale, iar E.L.A. o identifica si o asociaza cu aplicatia generatoare de trafic.

Aplicatia separa traficul local si cel din Internet dupa setarea de catre utilizator a setului de retele locale.  Este posibil ca o aplicatie sa genereze trafic atat in retele locale, cat si in Internet, caz in care este vizualizat si contorizat separat traficul efectuat de aceasta.

Orice modificare efectuata in configuratia interfetelor de retea (schimbare adresa IP, activare conexiune PPPoE) este detectata automat de aplicatie.

De asemenea, este realizat un istoric al traficului pe interfetele de retea monitorizate. Informatiile de trafic sunt salvate intr-o baza de date, in functie de traficul pe unitatea de timp contorizata (minute, ore, zile).  In optiunile generale ale aplicatiei se poate activa stergerea automata a inregistrarilor din tabelele cu traficul pe minute sau ore care sunt mai vechi de o luna sau de un an.
In plus, istoricul poate fi vizualizat grafic pentru identificarea traficului efectuat  si incarcarea canalului alocat cu posibilitatea filtrarii aplicatiilor care au generat trafic de retea.
 
E.L.A. permite personalizarea setarilor in functie de cerintele utilizatorului printr-o interfata compacta, iar fiecare optiune este explicata succint. Limbajul utilizat in interfata grafica poate fi selectat din lista de limbi disponibile din subdirectorul Languages. Dupa instalarea aplicatiei este necesara personalizarea interfetei in functie de preferintele utilizatorului cu aplicare în timp real (vezi FAQ).

Implicit, toate interfetele de retea sunt monitorizate cu posibilitatea de fitrare a acestora. Desi exista o interfata de retea destinata conexiunii Broadband PPPoE, traficul de retea este efectuat prin intermediul unei altei interfete de retea, iar pentru monitorizarea acesteia trebuie selectate amandoua.

Pe desktop este afisata o fereastra, permanent vizibila, in care sunt vizualizate traficul total, traficul extern (Internet) si cel in retelele locale specificate. Aceasta fereastra interactioneaza la miscarea mouse-ului deasupra acesteia, evidentiindu-se traficului total, extern si local. Click in fereastra blocheaza fereastra in modul extins si o deblocheaza la alt click. Buton dreapta pe aceasta ascunde fereastra, iar revenirea se realizeaza apeland optiunea Afiseaza/Ascunde trafic desktop din meniul contextual al aplicatiei din Systray.