3D Animated Flags by 3DFlags.com

Google
 E.L.A. - FAQ

In aceasta pagina gasiti raspunsul la intrebari de interes general referitoare la aplicatia E.L.A. Daca nu gasiti rezolvarea la problema dumneavoastra trimiteti un mesaj din pagina de contact si veti primi un raspuns, iar daca problema este de interes general atunci va aparea in aceasta pagina.

Contract All | Expand All
Cum monitorizez traficul pe o interfata de retea?
In tab-ul Optiuni bifezi interfata de retea de monitorizat, iar la Setari retele locale setezi manual sau importi lista de retele locale.

Aplicatia inregistreaza trafic mai putin de 30 de secunde.
Aplicatia nu este activata.

Cum activez aplicatia?
In meniul sistem al aplicatiei alegi optiunea Despre... iar in fereastra de informatii completezi campurile Nume si Serie program. Trimiti un mail cu datele de inregistrare apasand pe Cere cod de activare, iar campul Code de activare il completezi utilizand codul primit ca raspuns la acesta.

Cum pot vedea in fereastra de trafic de pe desktop traficul extins?
Implicit, in fereastra de trafic de pe desktop poate fi vizualizat doar traficul total. Mutand cursorul mouse-ului deasupra acestei ferestre apare traficul extins (traficul TOTAL, EXTERN, LOCAL - de sus in jos), iar click pe aceasta va forta afisarea permanenta a traficului extins pana la un nou click.

Cum pot ascunde fereastra de trafic de pe desktop?
Apasa click dreapta pe fereastra de trafic de pe desktop. Dupa ce minimizezi aplicatia va apare in SysTray iconita asociata aplicatiei. Apasand pe Afiseaza/ascunde trafic desktop fereastra de trafic de pe desktop va fi reafisata.

Am identificat trafic efectuat de o aplicatie necunoscuta. Cum pot afla informatii despre acesta?
In lista de monitorizare a aplicatiilor care efectueaza trafic pe interfata de retea poti afla informatii suplimentare despre o aplicatie apasand buton dreapta pe procesul asociat. Din meniul contextual alegeti optiunea dorita.

Dupa o perioada de timp traficul nu mai este inregistrat desi aplicatia este activata.
Este posibil ca legatura ta la Internet sa fie realizata utilizand alocarea dinamica a adresei de IP. Pentru ca aplicatia sa monitorizeze orice schimbare în configuratia interfetelor de retea trebuie setat la Setati generale, Setati avansate optiunea Detecteaza schimbare IP pe Da si apoi activati modificarile apasand pe optiunea corespunzatoare din bara de instrumente asociata.

Utilizand alta aplicatie (ex:  Wireshark) monitorizez trafic nedetectat de aplicatia E.L.A.
Este posibil ca acel trafic sa nu fie efectuat de nici o aplicatie pe care-l poate detecta aplicatia E.L.A. Poti monitoriza acest tip de trafic activand optiunea Monitorizeaza alt trafic din sectiunea de setari avansate si apoi activati modificarile apasand pe optiunea corespunzatoare din bara de instrumente asociata.

Dupa o cadere a curentului aplicatia se lanseaza cu o exceptie care-i opreste executia.
Intrucat aplicatia salveaza informatiile de trafic intr-o baza de date de tip Microsoft Access (.mdb) este posibil ca fisierul asociat sa fie corupt. Aplicatia E.L.A. permite compactarea si repararea bazei de date utilizand parametrul /compact in line de comanda. Daca nici dupa utilizarea acestui artificiu aplicatia nu se lanseaza corect stergeti fisierul ELA.mdb din directorul de lucru al aplicatiei.

Aplicatia permite monitorizarea unei conexiuni care utilizeaza protocolul PPPoE?
In Control Panel / Network Connections ati creat o conexiune la Internet care utilizeaza protocolul PPPoE pe care ati denumit-o, de exemplu, RDS. Aplicatia E.L.A. permite monitorizarea acestui tip de conexiune, cu conditia ca aceasta sa fie activa. Odata activata, aplicatia detecteaza automat parametrii de conectare si initiaza monitorizarea traficului de retea. Pornirea conexiunii RDS poate fi realizata automat de aplicatie, la lansarea in executie, setand urmatoarele optiuni in fereastra Optiuni / Setari generale:
   Aplicatie: C:\WINDOWS\system32\rasphone.exe
   Director: C:\WINDOWS\system32
   Parametrii: -d RDS
   Asteapta: Da
   Durata asteptare: 30